Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Ünite I: Premiers Contacts
Ders I: Je m'appelle Elise. Et vous?
* fransızca, fransa ve fransa hakkında genel bilgiler.
* selamlama, kendini tanıtma, teşekkür
* cümle içinde sözcüklerin sıralanışı
* être, s'appeler (je / vou
* c'est + nom de personne /pronom tonique
* milliyet bildiren sıfatlar
|
|
2) |
Ünite I: Premiers Contacts
Ders I: Je m'appelle Elise. Et vous?
* c'est + nom de personne /pronom tonique
* milliyet bildiren sıfatlar 1
|
|
3) |
Ünite I: Premiers Contacts
Ders 2: Vous dansez? D'accord
* kimlik bilgilerini sorma
* kendi hakkında bilgi verm
* özür dileme
|
|
4) |
Ünite I: Premiers Contacts
Ders 2: Vous dansez? D'accord
* vous (sen-siz)
* masculin / féminin 1
* milliyet bildiren sıfatlar 2
|
|
5) |
Ünite I: Premiers Contacts
Ders 3: Monica, Yukiko et compagnie
* birisi hakkında bilgi vermek 1
* sevdiği şeyleri söylemek
* il / elle
*article défini
* masculin / féminin 2
|
|
6) |
Ünite I: Premiers Contacts
Ders 3: Monica, Yukiko et compagnie
* il y a...
* kişileri tanımlamak için gerekli sıfatlar 1
* zevkler, tercihler 1
|
|
7) |
Genel Tekrar - ARA SINAV |
|
8) |
Ünite I: Premiers Contacts
Ders 4:Les voisins de Sophie
* birisi hakkında bilgi vermek 2
* tu / vous; ils / elles
* masculin / féminin 3
|
|
9) |
Ünite I: Premiers Contacts
Ders 4:Les voisins de Sophie
* isim, sıfat ve fiillerde çoğul
*c'est un ... / il est
* Kişileri tanımlamak için gerekli sıfatlar 2
|
|
10) |
Ünite II: Se situer dans l'espace
Ders 5: tu vas au Luxembourg?
* gelinen / gidilen yerden bahsetmek
* aller, venir fiilleri
|
|
11) |
Ünite II: Se situer dans l'espace
Ders 5: tu vas au Luxembourg?
* à - de préposition ları
* iş ve hobiler
* où.... ? / soru
|
|
12) |
Ünite II: Se situer dans l'espace
Ders 6: Nous venons pour l'inscription
* adını hecelemek / kodlamak
* sayılar (60'a kadar)
* mekanla ilgili soru sormak
|
|
13) |
Ünite II: Se situer dans l'espace
Ders 6: Nous venons pour l'inscription
* tarih ve saat
* Zamanla ilgili bilgi sormak
* haftanın günleri
|
|
14) |
Genel tekrar – FİNAL SINAVI |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Gastronomi bilimi içerisinde yer alan kavramları, akımları ve bilgileri tanımlar. |
1 |
2) |
Yiyecek ve içecekleri tarih, ekonomi, güzel sanatlar, turizm, işletme ve mühendislik bilimleri ile geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek arasında ilişkilendirerek değerlendirir |
1 |
3) |
Yiyecek ve içecek kültürünün sosyal, ekonomik ve kültürel boyutları ile gelişimini inceler. |
1 |
4) |
Temel beslenme ilkelerini alanında uygulayarak sağlıklı ve dengeli beslenme, besin öğeleri ve besin grupları, sağlıklı menü planlama, özel durumlara göre beslenme şekillerini tanımlar. |
1 |
5) |
Gıdaların kimyasal yapılarını tanımlayarak gıda maddelerinde bulunabilecek kimyasal tehditleri belirler ve duruma uygun gıda muhafaza tekniklerini uygular. |
1 |
6) |
Hijyen ve sanitasyon ile gıda güvenliği kavramlarını tanımlayarak temel gıda mikrobiyolojisi, gıda kaynaklı tehlikeler ve hastalıkları açıklar. |
1 |
7) |
Mutfakta ve yiyecek içecek işletmelerinde ortaya çıkabilecek iş kazalarını ve meslek hastalıklarını tanımlar, riskli ve tehlikeli durumlar karşısında temel ilk yardım ilkelerini uygular. |
1 |
8) |
Gastronomi turizminin dünyadaki ekonomik değerini, yönetimini ve pazarlamasını inceleyerek tanımlar ve bölgesel kalkınma için proje geliştirir. |
1 |
9) |
Yiyecek içecek sektörünün güncel durumuna bağlı olarak restoran işletmeleri için marka oluşturma, menü planlama, finansal yönetim süreçlerini yönetir. |
1 |
10) |
Ulusal ve uluslararası mutfak kültürlerinin kavramlarını, tekniklerini tanımlayarak uygular ve geliştirir. |
1 |
11) |
Dünyadaki çeşitli kültürlere ait ekmekçilik ve pastacılık ürünlerini ilgili kültüre uygun bir şekilde hazırlar ve sunar. |
1 |
12) |
Ulusal ve uluslararası gıda mevzuatlarını, yönetmeliklerini ve tebliğleri açıklayarak çalışma alanında uygular. |
1 |
13) |
Üretim ve sunum arasındaki tüm süreçleri bilerek gıda üretim sistemlerini denetler, olası bir sorunu tanımlayıp çözer. |
1 |
14) |
Çay ve kahvenin tarihsel süreci ve farklı bölgelerdeki çeşitlerini açıklayarak çeşitli demleme/yapım tekniklerini uygular. |
1 |
15) |
Satın alma ve stok yönetimi temel kavramlarını açıklayarak temel satın alma süreçlerini, tedarikçi seçimlerini ve prosedürlerini, stok çeşitlerini, stok değerleme yöntemlerini çalışma alanında uygular. |
1 |
16) |
Alkollü ve alkolsüz içeceklerin tarihini, kültürünü ve üretim aşamalarını tanımlar. |
1 |
17) |
Menü planlama ilkeleri doğrultusunda yiyecek-içecek maliyet analizi ve kontrolü, fiyatlandırması yaparak yeni menü geliştirir. |
1 |
18) |
Mesleği ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.), temel değer ve ilkeleri izleyerek bunlara uygun davranır. |
1 |
19) |
Gastronomi alanında hâkim olan terminolojiyi kullanarak mesleği ile ilgili kaynakları okuyup anlar. |
1 |
20) |
Mutfak ile ilgili fiziksel ortamı planlar; ekipmanları, araç gereçleri ve teknolojileri kullanır, korur. |
1 |
21) |
Gastronominin sürdürülebilmesi için bilimsel çalışmalar yapar. |
1 |