Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Genel Tekrar |
|
2) |
Ünite IV: Demander et exprimer un avis
Ders 13:Qu'est-ce qu'on leur offre?
* hediye seçmek
* tavsiye istemek
* hediye, bayram ve zevklere ait sözcükler |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı |
3) |
Ünite IV: Demander et exprimer un
avis
Ders 13:Qu'est-ce qu'on leur offre?
* pronom COI
* adjectifs possessifs 3
* olumsuz soru |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
4) |
Ünite IV: Demander et exprimer un avis
Ders 14: On solde!
* elbise satın almak
* beden ve ayakkabı numarası ifade etmek
* tavsiyede bulunmak / almak
|
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı |
5) |
Ünite IV: Demander et exprimer un
avis
Ders 14: On solde!
* adjectifs démonstratifs ( işaret
sıfatları)
* comparatif 1(karşılaştırma)
* moi aussi / moi non plus
* emir kipinin olumsuz hali |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
6) |
Ünite IV: Demander et exprimer un avis
Ders 15: Découvrir Paris en bus avec l'Open Tour
* tavsiye almak, fikir beyan etmek
* impératif + pronom / emir kipi + zamir |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
7) |
Genel Tekrar - ARA SINAV |
|
8) |
Ünite IV: Demander et exprimer un avis
Ders 15: Découvrir Paris en bus avec l'Open Tour
* pronominal fiiller
* où ve quand
* "tout" sıfatı
|
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı |
9) |
Ünite IV: Demander et exprimer un avis
Ders 16: Si vous gagnez, vous ferez quoi?
* Plan yapmak. Dilek ve niyetini ifade etmek |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
10) |
Ünite IV: Demander et exprimer un avis
Ders 16: Si vous gagnez, vous ferez
quoi?
* futur simple / gelecek zaman
* varsayımda bulunmak / si
* superlatifs |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
11) |
Unité I: Faire des comparaisons
Leçon 17: Parasol ou parapluie?
* iklimden bahsetmek
* iklimleri karşılaştırmak |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
12) |
Unité I: Faire des comparaisons
Leçon 17: Parasol ou parapluie?
* futur simple / futur proche (gelecek/ yakın gelecek zamanları)
* karşılaştırma 2 |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
13) |
Unité I: Faire des comparaisons
Leçon 18: Quand il est midi à Paris
* zamandan bahsetme
* iklimleri karşılaştırma |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
14) |
FİNAL SINAVI |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Gastronomi bilimi içerisinde yer alan kavramları, akımları ve bilgileri tanımlar. |
1 |
2) |
Yiyecek ve içecekleri tarih, ekonomi, güzel sanatlar, turizm, işletme ve mühendislik bilimleri ile geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek arasında ilişkilendirerek değerlendirir |
1 |
3) |
Yiyecek ve içecek kültürünün sosyal, ekonomik ve kültürel boyutları ile gelişimini inceler. |
1 |
4) |
Temel beslenme ilkelerini alanında uygulayarak sağlıklı ve dengeli beslenme, besin öğeleri ve besin grupları, sağlıklı menü planlama, özel durumlara göre beslenme şekillerini tanımlar. |
1 |
5) |
Gıdaların kimyasal yapılarını tanımlayarak gıda maddelerinde bulunabilecek kimyasal tehditleri belirler ve duruma uygun gıda muhafaza tekniklerini uygular. |
1 |
6) |
Hijyen ve sanitasyon ile gıda güvenliği kavramlarını tanımlayarak temel gıda mikrobiyolojisi, gıda kaynaklı tehlikeler ve hastalıkları açıklar. |
1 |
7) |
Mutfakta ve yiyecek içecek işletmelerinde ortaya çıkabilecek iş kazalarını ve meslek hastalıklarını tanımlar, riskli ve tehlikeli durumlar karşısında temel ilk yardım ilkelerini uygular. |
1 |
8) |
Gastronomi turizminin dünyadaki ekonomik değerini, yönetimini ve pazarlamasını inceleyerek tanımlar ve bölgesel kalkınma için proje geliştirir. |
1 |
9) |
Yiyecek içecek sektörünün güncel durumuna bağlı olarak restoran işletmeleri için marka oluşturma, menü planlama, finansal yönetim süreçlerini yönetir. |
1 |
10) |
Ulusal ve uluslararası mutfak kültürlerinin kavramlarını, tekniklerini tanımlayarak uygular ve geliştirir. |
1 |
11) |
Dünyadaki çeşitli kültürlere ait ekmekçilik ve pastacılık ürünlerini ilgili kültüre uygun bir şekilde hazırlar ve sunar. |
1 |
12) |
Ulusal ve uluslararası gıda mevzuatlarını, yönetmeliklerini ve tebliğleri açıklayarak çalışma alanında uygular. |
1 |
13) |
Üretim ve sunum arasındaki tüm süreçleri bilerek gıda üretim sistemlerini denetler, olası bir sorunu tanımlayıp çözer. |
1 |
14) |
Çay ve kahvenin tarihsel süreci ve farklı bölgelerdeki çeşitlerini açıklayarak çeşitli demleme/yapım tekniklerini uygular. |
1 |
15) |
Satın alma ve stok yönetimi temel kavramlarını açıklayarak temel satın alma süreçlerini, tedarikçi seçimlerini ve prosedürlerini, stok çeşitlerini, stok değerleme yöntemlerini çalışma alanında uygular. |
1 |
16) |
Alkollü ve alkolsüz içeceklerin tarihini, kültürünü ve üretim aşamalarını tanımlar. |
1 |
17) |
Menü planlama ilkeleri doğrultusunda yiyecek-içecek maliyet analizi ve kontrolü, fiyatlandırması yaparak yeni menü geliştirir. |
1 |
18) |
Mesleği ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.), temel değer ve ilkeleri izleyerek bunlara uygun davranır. |
1 |
19) |
Gastronomi alanında hâkim olan terminolojiyi kullanarak mesleği ile ilgili kaynakları okuyup anlar. |
1 |
20) |
Mutfak ile ilgili fiziksel ortamı planlar; ekipmanları, araç gereçleri ve teknolojileri kullanır, korur. |
1 |
21) |
Gastronominin sürdürülebilmesi için bilimsel çalışmalar yapar. |
1 |