Aşçılık | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
Ders Kodu: | ASC210 | ||||||||
Ders İsmi: | Aşçılık Stajı | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Öğr.Gör. Tuğçe Camadan | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
|
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Aşçılık eğitiminden elde edilen bilgi, kavrayış, becerilerin, profesyonel mutfak vb meslek pratiği ortamlarında deneyimlenmesi. |
Dersin İçeriği: | Öğrenci bu stajı, aşçılık programının uygun bulduğu bir restoran, otel /uygulama vb meslek pratiği ortamlarında gerçekleştirir. Öğrenci staj süresince dahil olduğu çalışmaları, bir dosya halinde ve ofis, mutfak yönetim birimlerince onaylanmış olarak aşçılık programına teslim eder. Aşçılık programı “Staj Komisyonu” tarafından uygun bulunan dosyalara ait stajlar kabul edilir. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
2) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
3) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
4) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
5) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
6) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
7) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
8) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
9) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
10) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
11) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
12) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
13) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
14) | Restoran / Otel vb meslek pratiği ortamı | DERS NOTLARI |
Ders Notları / Kitaplar: | Ders notları (Her dersin sonrasında ders notları öğrencilerle paylaşılacaktır.) / lecture notes (After each lesson, the lecture notes will be shared with the students.) |
Diğer Kaynaklar: | Ders notları / lecture notes |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||
1) Sorumluluklarına duyarlı, alanında profesyonel ve mesleğini etik kurallara uyun gerçekleştirir. | ||||||
2) Mesleğin temel esaslarını teknoloji ile birleştirerek, özel ihtisas gerektiren cihazları mutfaklarda etkili uygulama becerisi kazanır. | ||||||
3) Etik değerleri bilirgerektiğinde etik ilkeleri gözeterek çözüm önerileri oluşturur ve uygular. | ||||||
4) Aşçılığın temel kavramlarını anlar ve mutfak uygulama becerisi kazanır. | ||||||
5) Temel bilgileri mesleki terminolojiyi kullanarak analiz eder. | ||||||
6) Aşçılıkta spesifik konular hakkında donanım kazanır. | ||||||
7) Meslek hayatında gerektiğinde ilgili kişi ve /veya kurumları bilgilendirebilme, düşüncelerini ve çözüm önerilerini yazılı, sözlü olarak aktarabilme yeteneği sunar |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Sorumluluklarına duyarlı, alanında profesyonel ve mesleğini etik kurallara uyun gerçekleştirir. | 5 |
2) | Mesleğin temel esaslarını teknoloji ile birleştirerek, özel ihtisas gerektiren cihazları mutfaklarda etkili uygulama becerisi kazanır. | 5 |
3) | Etik değerleri bilirgerektiğinde etik ilkeleri gözeterek çözüm önerileri oluşturur ve uygular. | 5 |
4) | Aşçılığın temel kavramlarını anlar ve mutfak uygulama becerisi kazanır. | 5 |
5) | Temel bilgileri mesleki terminolojiyi kullanarak analiz eder. | 5 |
6) | Aşçılıkta spesifik konular hakkında donanım kazanır. | 5 |
7) | Meslek hayatında gerektiğinde ilgili kişi ve /veya kurumları bilgilendirebilme, düşüncelerini ve çözüm önerilerini yazılı, sözlü olarak aktarabilme yeteneği sunar | 5 |
Staj/Yerinde Uygulama |
Staj/ Yerinde Uygulama Değerlendirmesi |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Derse Özgü Staj | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Derse Özgü Staj | 14 | 10 | 140 |
Sunum / Seminer | 2 | 5 | 10 |
Toplam İş Yükü | 150 |