Aşçılık
Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ASC101 Beslenmenin Temel İlkeleri TR 2 0 2 3
ASC103 Yiyecek İçecek Tarihi ve Kültürü TR 3 0 3 4
ASC105 Ağırlama Endüstrisi ve Gastronomiye Giriş TR 2 0 2 3
ASC107 Mutfak Uygulamalarına Giriş TR 0 4 2 3
ASC109 Pastacılık Uygulamalarına Giriş TR 0 2 1 3
ASC111 Ekmek Üretimi Uygulamalarına Giriş TR 0 2 1 3
ASC113 Şeker Hamuru Uygulamaları TR 1 2 2 4
MYO101 İngilizce I EN 3 0 3 3
MYO103 Türk Dili I TR 2 0 2 2
MYO105 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I TR 2 0 2 2
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ASC102 İçecek Kültürü ve Üretimi TR 0 2 1 3
ASC104 Hijyen ve Sanitasyon TR 2 0 2 2
ASC106 İleri Pastacılık ve Ekmek Üretimi TR 0 4 2 5
ASC108 Türk Mutfağı Uygulamaları TR 0 4 2 5
ASC110 Fransız Mutfağı Uygulamaları TR 0 4 2 5
ASC112 Satın Alma ve Stok Yönetimi TR 3 0 3 3
MYO102 İngilizce II EN 3 0 3 3
MYO104 Türk Dili II TR 2 0 2 2
MYO106 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II TR 2 0 2 2
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ASC201 Gıda Saklama Teknikleri TR 3 0 3 4
ASC203 Gıda Kimyası TR 2 0 2 3
ASC205 Kahve Kültürü ve Barista Uygulamaları TR 1 2 2 6
ASC207 İtalyan Mutfağı Uygulamaları TR 0 4 2 6
ASC209 Asya ve Uzak doğu Mutfağı Uygulamaları TR 0 4 2 6
MYO201 Mesleki İngilizce I EN 2 0 2 2
Bölüm Seçmeli 3 3
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ASC202 Deniz Ürünleri Uygulamaları TR 0 4 2 5
ASC204 Güney Amerika ve İspanyol Mutfağı Uygulamaları TR 0 4 2 6
ASC208 Yiyecek İçecek Pazarlaması TR 2 0 2 4
ASC210 Aşçılık Stajı TR 0 0 0 5
ASC214 Mutfak Hizmetlerinde Maliyet Yönetimi ve Kontrolü TR 0 2 1 5
MYO202 Mesleki İngilizce II EN 2 0 2 2
Bölüm Seçmeli 3 3