Aşçılık
Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ASC101 Beslenmenin Temel İlkeleri TR 2 0 2 3
ASC103 Yiyecek İçecek Tarihi ve Kültürü TR 3 0 3 4
ASC105 Ağırlama Endüstrisi ve Gastronomiye Giriş TR 2 0 2 3
ASC115 Mutfak Uygulamalarına Giriş TR 1 2 2 3
ASC117 Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Yönetimi TR 2 0 2 4
ASC119 Ekmek Üretimi ve Pastacılık Teknikleri TR 0 4 2 3
ASC121 Pastacılıkta Modelleme Teknikleri TR 1 2 2 4
MYO103 Türk Dili I TR 2 0 2 2
MYO105 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I TR 2 0 2 2
MYO113 İngilizce I EN 2 0 2 2
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ASC114 Menü Tasarımı ve Planlaması TR 2 0 2 3
ASC116 Hijyen ve Sanitasyon TR 2 0 2 3
ASC118 Tatlı Üretimi Uygulamaları TR 1 2 2 5
ASC120 Soğuk Mutfak Uygulamaları TR 1 2 2 5
ASC122 Fransız Mutfak Kültürü ve Uygulamaları TR 1 2 2 5
ASC124 Satın Alma ve Stok Yönetimi TR 2 0 2 3
MYO104 Türk Dili II TR 2 0 2 2
MYO106 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II TR 2 0 2 2
MYO114 İngilizce II EN 2 0 2 2
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ASC203 Gıda Kimyası TR 2 0 2 3
ASC217 Gıda İşleme ve Saklama Teknikleri  TR 3 0 3 4
ASC219 Türk Sokak Yiyecekleri TR 1 2 2 6
ASC221 İtalyan Mutfak Kültürü ve Uygulamaları TR 1 2 2 6
ASC223 Uzak Doğu Mutfak Kültürleri ve Uygulamaları TR 1 2 2 6
MYO201 Mesleki İngilizce I EN 2 0 2 2
Bölüm Seçmeli 2 3
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ASC208 Yiyecek İçecek Pazarlaması TR 2 0 2 4
ASC210 Aşçılık Stajı TR 0 0 0 5
ASC216 Deniz Ürünleri Uygulamaları  TR 1 2 2 5
ASC218 Güney Amerika ve İspanyol Mutfağı Uygulamaları  TR 1 2 2 6
ASC220 Mutfak Hizmetlerinde Maliyet Yönetimi ve Kontrolü  TR 2 0 2 5
MYO202 Mesleki İngilizce II EN 2 0 2 2
Üniversite Seçmeli 2 3