Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Genel Tekrar |
|
2) |
Ünite II: Se situer dans l'espace
Ders 7:À vélo, en train, en avion
* Taşıma araçları |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı |
3) |
Ünite II: Se situer dans l'espace
Ders 7:À vélo, en train, en avion
* önermek, kabul etmek, reddetmek |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
4) |
Ünite II: Se situer dans l'espace
Ders 8: Pardon monsieur, le BHV s'il vous plaît
* yol sormak
* konum belirleme |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
5) |
Ünite II: Se situer dans l'espace
Ders 8: Pardon monsieur, le BHV s'il vous plaît
* pouvoir
* fiillerde olumsuzluk
* fiil + mastar
|
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı |
6) |
Unité III: Poser des questions
Leçon 9: Au marché
* alış- veriş yapmak , fiyat sormak
* vouloir / c'est .....
* article partitif 1
* pas de1 |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
7) |
Genel Tekrar - ARA SINAV |
|
8) |
Unité III: Poser des questions
Leçon 9: Au marché
* sebze- meyve adları
* fiyat ve miktar
* 100'e kadar sayılar |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
9) |
Unité III: Poser des questions
Leçon 10: On déjeune ici?
* restorana gitme, menüyü anlama, ısmarlama
* "on" (nous) zamiri
* article partitif 2 |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
10) |
Unité III: Poser des questions
Leçon 10: On déjeune ici?
* comme + isim
* mutfak ve restoran terminolojisi
* zevkler ve tatlar
|
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı |
11) |
Unité III: Poser des questions
Leçon 11: On va chez ma copine?
* bir şey önermek
* birisi hakkında bilgi sormak ve bilgi vermek
* les adjectifs possessifs
* qu'est-ce que c'est? / qui est-ce? |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
12) |
Unité III: Poser des questions
Leçon 11: On va chez ma copine?
* pronoms COD 1 / y (yer bildiren)
* aile 1
* tasfir için gerekli sıfatlar 2 |
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı
|
13) |
Unité III: Poser des questions
Leçon 12: Chez Susana
* eve davet edilme
* bir evi ziyaret etmek
|
Ders kitabı, Alıştırma kitabı,
Çalışma kağıdı |
14) |
Genel tekrar – FİNAL SINAVI |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Gastronomi bilimi içerisinde yer alan kavramları, akımları ve bilgileri tanımlar. |
1 |
2) |
Yiyecek ve içecekleri tarih, ekonomi, güzel sanatlar, turizm, işletme ve mühendislik bilimleri ile geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek arasında ilişkilendirerek değerlendirir |
1 |
3) |
Yiyecek ve içecek kültürünün sosyal, ekonomik ve kültürel boyutları ile gelişimini inceler. |
1 |
4) |
Temel beslenme ilkelerini alanında uygulayarak sağlıklı ve dengeli beslenme, besin öğeleri ve besin grupları, sağlıklı menü planlama, özel durumlara göre beslenme şekillerini tanımlar. |
1 |
5) |
Gıdaların kimyasal yapılarını tanımlayarak gıda maddelerinde bulunabilecek kimyasal tehditleri belirler ve duruma uygun gıda muhafaza tekniklerini uygular. |
1 |
6) |
Hijyen ve sanitasyon ile gıda güvenliği kavramlarını tanımlayarak temel gıda mikrobiyolojisi, gıda kaynaklı tehlikeler ve hastalıkları açıklar. |
1 |
7) |
Mutfakta ve yiyecek içecek işletmelerinde ortaya çıkabilecek iş kazalarını ve meslek hastalıklarını tanımlar, riskli ve tehlikeli durumlar karşısında temel ilk yardım ilkelerini uygular. |
1 |
8) |
Gastronomi turizminin dünyadaki ekonomik değerini, yönetimini ve pazarlamasını inceleyerek tanımlar ve bölgesel kalkınma için proje geliştirir. |
1 |
9) |
Yiyecek içecek sektörünün güncel durumuna bağlı olarak restoran işletmeleri için marka oluşturma, menü planlama, finansal yönetim süreçlerini yönetir. |
1 |
10) |
Ulusal ve uluslararası mutfak kültürlerinin kavramlarını, tekniklerini tanımlayarak uygular ve geliştirir. |
1 |
11) |
Dünyadaki çeşitli kültürlere ait ekmekçilik ve pastacılık ürünlerini ilgili kültüre uygun bir şekilde hazırlar ve sunar. |
1 |
12) |
Ulusal ve uluslararası gıda mevzuatlarını, yönetmeliklerini ve tebliğleri açıklayarak çalışma alanında uygular. |
1 |
13) |
Üretim ve sunum arasındaki tüm süreçleri bilerek gıda üretim sistemlerini denetler, olası bir sorunu tanımlayıp çözer. |
1 |
14) |
Çay ve kahvenin tarihsel süreci ve farklı bölgelerdeki çeşitlerini açıklayarak çeşitli demleme/yapım tekniklerini uygular. |
1 |
15) |
Satın alma ve stok yönetimi temel kavramlarını açıklayarak temel satın alma süreçlerini, tedarikçi seçimlerini ve prosedürlerini, stok çeşitlerini, stok değerleme yöntemlerini çalışma alanında uygular. |
1 |
16) |
Alkollü ve alkolsüz içeceklerin tarihini, kültürünü ve üretim aşamalarını tanımlar. |
1 |
17) |
Menü planlama ilkeleri doğrultusunda yiyecek-içecek maliyet analizi ve kontrolü, fiyatlandırması yaparak yeni menü geliştirir. |
1 |
18) |
Mesleği ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.), temel değer ve ilkeleri izleyerek bunlara uygun davranır. |
1 |
19) |
Gastronomi alanında hâkim olan terminolojiyi kullanarak mesleği ile ilgili kaynakları okuyup anlar. |
1 |
20) |
Mutfak ile ilgili fiziksel ortamı planlar; ekipmanları, araç gereçleri ve teknolojileri kullanır, korur. |
1 |
21) |
Gastronominin sürdürülebilmesi için bilimsel çalışmalar yapar. |
1 |