Gastronomi ve Mutfak Sanatları | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
1. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
ATA101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | TR | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
GMS111 | Ağırlama Endüstrisi ve Gastronomiye Gİriş | TR | 2 | 0 | 2 | 6 | ||
GMS115 | Yiyecek İçecek Tarihi ve Kültürü | TR | 3 | 0 | 3 | 7 | ||
GMS117 | Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama | TR | 2 | 0 | 2 | 7 | ||
ING103 | İngilizce I | EN | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
KPL100 | Kariyer Planlama | TR | 1 | 0 | 1 | 2 | ||
TRK101 | Türk Dili I | TR | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
UNI113 | Bilgi ve İletişim Teknolojileri | TR | 1 | 0 | 1 | 2 | ||
Toplam | 15 | 30 |
2. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
ATA102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | TR | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
GMS106 | Gıda Kimyası | TR | 2 | 0 | 2 | 5 | ||
GMS108 | Hijyen ve Sanitasyon | TR | 2 | 0 | 2 | 5 | ||
GMS114 | Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Yönetimi | TR | 2 | 0 | 2 | 5 | ||
GMS120 | Temel Mutfak Teknikleri | TR | 1 | 2 | 2 | 6 | ||
GMS122 | Turizm ve Gastronomi Rotaları | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
ING104 | İngilizce II | EN | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
TRK102 | Türk Dili II | TR | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
Toplam | 16 | 30 |
3. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GMS209 | Gıda Mevzuatı | TR | 1 | 0 | 1 | 2 | ||
GMS211 | Satın Alma ve Stok Yönetimi | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
GMS215 | Yiyecek İçeceklerde Uyum ve Eşleştirme | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
GMS217 | Tatlı Üretimi Uygulamaları | TR | 0 | 2 | 1 | 4 | ||
GMS219 | Ekmek Üretimi ve Pastacılık Teknikleri | TR | 0 | 4 | 2 | 4 | ||
GMS221 | Gastronomide Modelleme Teknikleri | TR | 1 | 2 | 2 | 4 | ||
GMS223 | Türk Mutfak Kültürü ve Yöresel Mutfaklar | TR | 1 | 2 | 2 | 6 | ||
ING203 | İngilizce III | TR | 3 | 0 | 3 | 4 | ||
Toplam | 15 | 30 |
4. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GMS212 | Mutfak Hizmetlerinde Maliyet Kontrolü | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
GMS214 | Gıda Teknolojisi | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
GMS216 | Yiyecek İçecek Sektöründe Rekabet ve Strateji | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
GMS218 | Osmanlı Mutfak Kültürü ve Uygulamaları | TR | 1 | 2 | 2 | 6 | ||
GMS220 | Aperatifler ve Ordövr Üretimi | TR | 1 | 2 | 2 | 6 | ||
GMS222 | Gıda İşleme ve Saklama Teknikleri | TR | 3 | 0 | 3 | 5 | ||
ING204 | İngilizce IV | TR | 3 | 0 | 3 | 4 | ||
Toplam | 16 | 30 |
5. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GMS313 | Gastronomide Sürdürülebilirlik | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
GMS315 | Fransız Mutfak Kültürü ve Uygulamaları | TR | 1 | 2 | 2 | 5 | ||
GMS317 | İtalyan Mutfak Kültürü ve Uygulamaları | TR | 1 | 2 | 2 | 5 | ||
GMS319 | Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz | TR | 2 | 0 | 2 | 5 | ||
ING303 | Mesleki İngilizce I | TR | 3 | 0 | 3 | 4 | ||
Bölüm Seçmeli | 2 | 4 | ||||||
Üniversite Seçmeli | 2 | 4 | ||||||
Toplam | 15 | 30 |
6. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GMS306 | Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama | TR | 2 | 0 | 2 | 4 | ||
GMS320 | Türk Sokak Yiyecekleri | TR | 1 | 2 | 2 | 3 | ||
GMS322 | İspanyol Mutfak Kültürü ve Uygulamaları | TR | 1 | 2 | 2 | 5 | ||
GMS324 | Mutfakta Yaratıcılık ve Karakutu Uygulamaları | TR | 1 | 2 | 2 | 6 | ||
ING302 | Mesleki İngilizce II | EN | 3 | 0 | 3 | 4 | ||
Bölüm Seçmeli | 2 | 4 | ||||||
Üniversite Seçmeli | 2 | 4 | ||||||
Toplam | 15 | 30 |
7. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GMS417 | Deniz Ürünleri Uygulamaları | TR | 1 | 2 | 2 | 3 | ||
GMS419 | Yiyecek İçecekte Servis ve Banket Organizasyonu | TR | 3 | 0 | 3 | 5 | ||
GMS421 | Uzakdoğu Mutfak Kültürü ve Uygulamaları | TR | 1 | 2 | 2 | 6 | ||
ING403 | Mesleki İngilizce: Konuşma ve Anlama Becerileri | TR | 2 | 2 | 3 | 5 | ||
SSBF002 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
Bölüm Seçmeli | 2 | 4 | ||||||
Üniversite Seçmeli | 2 | 4 | ||||||
Toplam | 16 | 30 |
8. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GMS414 | İş Başında Mesleki Uygulamalar | TR | 2 | 20 | 12 | 20 | ||
GMS416 | Bitirme Projesi | TR | 2 | 0 | 2 | 10 | ||
Toplam | 14 | 30 |