Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I TR 2 0 2 2
GMS111 Ağırlama Endüstrisi ve Gastronomiye Gİriş TR 3 0 3 6
GMS113 Beslenmenin Temel İlkeleri TR 3 0 3 7
GMS115 Yiyecek İçecek Tarihi ve Kültürü TR 3 0 3 7
ING101 İngilizce I EN 3 0 3 3
KPL100 Kariyer Planlama TR 1 0 1 2
TRK101 Türk Dili I TR 2 0 2 2
UNI107 Bilgi ve İletişim Teknolojileri TR 1 0 1 1
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II TR 2 0 2 2
GMS106 Gıda Kimyası TR 3 0 3 5
GMS108 Hijyen ve Sanitasyon TR 2 0 2 5
GMS114 Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Yönetimi TR 3 0 3 5
GMS116 Turizm ve Gastronomi Rotaları TR 2 0 2 2
GMS118 Mutfakta İş Güvenliği ve İlk Yardım Bilgisi TR 1 2 2 6
ING102 İngilizce II EN 3 0 3 3
TRK102 Türk Dili II TR 2 0 2 2
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS201 Kahve Kültürü ve Barista Uygulamaları TR 1 1 2 4
GMS203 Mutfak Uygulamalarına Giriş TR 0 4 2 6
GMS205 Pastacılık Uygulamalarına Giriş TR 0 2 1 4
GMS207 Ekmek Üretimi Uygulamalarına Giriş TR 0 2 1 4
GMS209 Gıda Mevzuatı TR 2 0 2 2
GMS211 Satın Alma ve Stok Yönetimi TR 3 0 3 3
GMS213 Şeker Hamuru Uygulamaları TR 1 2 2 4
GMS215 Yiyecek İçeceklerde Uyum ve Eşleştirme TR 2 0 2 3
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS202 İçecek Kültürü ve Üretimi TR 1 1 2 5
GMS204 Türk Mutfağı Uygulamaları TR 0 4 2 6
GMS206 Pastacılıkta İleri Düzey Modelleme TR 0 4 2 5
GMS208 İleri Düzey Ekmek Üretimi Uygulamaları TR 0 4 2 5
GMS212 Mutfak Hizmetlerinde Maliyet Kontrolü TR 3 0 3 3
GMS214 Gıda Teknolojisi TR 3 0 3 3
GMS216 Yiyecek İçecek Sektöründe Rekabet ve Strateji TR 2 0 2 3
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS301 Fransız Mutfağı Uygulamaları TR 0 4 2 5
GMS303 İtalyan Mutfağı Uygulamaları TR 0 4 2 5
GMS305 İleri Düzey Pasta ve Tatlı Üretimi Uygulamaları TR 0 4 2 5
GMS313 Gastronomide Sürdürebilirlik TR 2 0 2 3
UNI301 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku TR 3 0 3 4
Bölüm Seçmeli 4
Bölüm Seçmeli 4
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS302 İspanyol Mutfağı Uygulamaları TR 0 4 2 5
GMS304 Güney Amerika Mutfağı Uygulamaları TR 0 4 2 6
GMS306 Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama TR 2 0 2 4
GMS308 Uluslararası Gıda Coğrafyası TR 3 0 3 4
GMS318 Türk Sokak Yiyecekleri TR 0 4 2 3
Bölüm Seçmeli 4
Bölüm Seçmeli 4
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS401 Banket Organizasyonları TR 3 0 3 5
GMS403 Uzakdoğu Mutfağı Uygulamaları TR 0 4 2 6
GMS405 Peynir Kültürü ve Üretimi TR 2 0 2 5
GMS415 Moleküler Gastronomi Uygulamaları TR 0 2 1 3
UNI401 İleri Düzey Araştırma Yöntem ve Teknikleri TR 2 0 2 3
Bölüm Seçmeli 4
Bölüm Seçmeli 4
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
Bölüm Seçmeli 30