Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Ders & Program Öğrenme Kazanımları Matrisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Etkisi Yok ED (En Düşük) D (Düşük) O (Orta) Y (Yüksek) EY (En Yüksek)
           
Etkisi Yok En Düşük Düşük Orta Yüksek En Yüksek
           
Program Kazanımları 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Toplam %
Dersler
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 21 20.00
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 21 20.00
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
GMS106 Gıda Kimyası 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS106 Gıda Kimyası Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS106 Gıda Kimyası
GMS108 Hijyen ve Sanitasyon 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS108 Hijyen ve Sanitasyon Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS108 Hijyen ve Sanitasyon
GMS111 Ağırlama Endüstrisi ve Gastronomiye Gİriş 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS111 Ağırlama Endüstrisi ve Gastronomiye Gİriş Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS111 Ağırlama Endüstrisi ve Gastronomiye Gİriş
GMS113 Beslenmenin Temel İlkeleri 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS113 Beslenmenin Temel İlkeleri Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS113 Beslenmenin Temel İlkeleri
GMS114 Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Yönetimi 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS114 Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Yönetimi Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS114 Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Yönetimi
GMS115 Yiyecek İçecek Tarihi ve Kültürü 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS115 Yiyecek İçecek Tarihi ve Kültürü Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS115 Yiyecek İçecek Tarihi ve Kültürü
GMS116 Turizm ve Gastronomi Rotaları 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 3 3 1 5 83 79.05
GMS116 Turizm ve Gastronomi Rotaları Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY O O ED EY
GMS116 Turizm ve Gastronomi Rotaları
GMS118 Mutfakta İş Güvenliği ve İlk Yardım Bilgisi 1 3 1 1 1 1 5 2 1 3 1 5 5 1 1 1 1 5 4 5 1 49 46.67
GMS118 Mutfakta İş Güvenliği ve İlk Yardım Bilgisi ED O ED ED ED ED EY D ED O ED EY EY ED ED ED ED EY Y EY ED
GMS118 Mutfakta İş Güvenliği ve İlk Yardım Bilgisi
GMS201 Kahve Kültürü ve Barista Uygulamaları 3 3 3 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 1 5 3 1 77 73.33
GMS201 Kahve Kültürü ve Barista Uygulamaları O O O Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY ED EY O ED
GMS201 Kahve Kültürü ve Barista Uygulamaları
GMS202 İçecek Kültürü ve Üretimi 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS202 İçecek Kültürü ve Üretimi Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS202 İçecek Kültürü ve Üretimi
GMS203 Mutfak Uygulamalarına Giriş 3 1 1 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 5 5 5 1 79 75.24
GMS203 Mutfak Uygulamalarına Giriş O ED ED Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY EY EY EY ED
GMS203 Mutfak Uygulamalarına Giriş
GMS204 Türk Mutfağı Uygulamaları 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS204 Türk Mutfağı Uygulamaları Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS204 Türk Mutfağı Uygulamaları
GMS205 Pastacılık Uygulamalarına Giriş 3 1 1 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 5 5 5 1 79 75.24
GMS205 Pastacılık Uygulamalarına Giriş O ED ED Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY EY EY EY ED
GMS205 Pastacılık Uygulamalarına Giriş
GMS206 Pastacılıkta İleri Düzey Modelleme 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS206 Pastacılıkta İleri Düzey Modelleme Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS206 Pastacılıkta İleri Düzey Modelleme
GMS207 Ekmek Üretimi Uygulamalarına Giriş 3 1 1 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 5 5 5 1 79 75.24
GMS207 Ekmek Üretimi Uygulamalarına Giriş O ED ED Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY EY EY EY ED
GMS207 Ekmek Üretimi Uygulamalarına Giriş
GMS208 İleri Düzey Ekmek Üretimi Uygulamaları 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS208 İleri Düzey Ekmek Üretimi Uygulamaları Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS208 İleri Düzey Ekmek Üretimi Uygulamaları
GMS209 Gıda Mevzuatı 4 4 5 5 3 3 3 1 1 1 1 1 5 1 4 4 5 5 3 1 5 65 61.90
GMS209 Gıda Mevzuatı Y Y EY EY O O O ED ED ED ED ED EY ED Y Y EY EY O ED EY
GMS209 Gıda Mevzuatı
GMS211 Satın Alma ve Stok Yönetimi 4 4 5 5 3 2 5 2 1 1 1 1 1 1 4 4 5 5 3 1 5 63 60.00
GMS211 Satın Alma ve Stok Yönetimi Y Y EY EY O D EY D ED ED ED ED ED ED Y Y EY EY O ED EY
GMS211 Satın Alma ve Stok Yönetimi
GMS212 Mutfak Hizmetlerinde Maliyet Kontrolü 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS212 Mutfak Hizmetlerinde Maliyet Kontrolü Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS212 Mutfak Hizmetlerinde Maliyet Kontrolü
GMS213 Şeker Hamuru Uygulamaları 4 4 5 5 3 3 3 1 1 1 5 1 3 3 4 4 5 5 3 1 5 69 65.71
GMS213 Şeker Hamuru Uygulamaları Y Y EY EY O O O ED ED ED EY ED O O Y Y EY EY O ED EY
GMS213 Şeker Hamuru Uygulamaları
GMS214 Gıda Teknolojisi 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS214 Gıda Teknolojisi Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS214 Gıda Teknolojisi
GMS215 Yiyecek İçeceklerde Uyum ve Eşleştirme 0 0.00
GMS215 Yiyecek İçeceklerde Uyum ve Eşleştirme
GMS215 Yiyecek İçeceklerde Uyum ve Eşleştirme
GMS216 Yiyecek İçecek Sektöründe Rekabet ve Strateji 0 0.00
GMS216 Yiyecek İçecek Sektöründe Rekabet ve Strateji
GMS216 Yiyecek İçecek Sektöründe Rekabet ve Strateji
GMS301 Fransız Mutfağı Uygulamaları 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS301 Fransız Mutfağı Uygulamaları Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS301 Fransız Mutfağı Uygulamaları
GMS302 İspanyol Mutfağı Uygulamaları 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS302 İspanyol Mutfağı Uygulamaları Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS302 İspanyol Mutfağı Uygulamaları
GMS303 İtalyan Mutfağı Uygulamaları 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS303 İtalyan Mutfağı Uygulamaları Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS303 İtalyan Mutfağı Uygulamaları
GMS304 Güney Amerika Mutfağı Uygulamaları 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS304 Güney Amerika Mutfağı Uygulamaları Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS304 Güney Amerika Mutfağı Uygulamaları
GMS305 İleri Düzey Pasta ve Tatlı Üretimi Uygulamaları 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS305 İleri Düzey Pasta ve Tatlı Üretimi Uygulamaları Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS305 İleri Düzey Pasta ve Tatlı Üretimi Uygulamaları
GMS306 Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama 4 4 5 5 3 1 5 5 4 4 5 5 2 5 5 4 4 5 3 1 5 84 80.00
GMS306 Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama Y Y EY EY O ED EY EY Y Y EY EY D EY EY Y Y EY O ED EY
GMS306 Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama
GMS308 Uluslararası Gıda Coğrafyası 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS308 Uluslararası Gıda Coğrafyası Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS308 Uluslararası Gıda Coğrafyası
GMS313 Gastronomide Sürdürebilirlik 0 0.00
GMS313 Gastronomide Sürdürebilirlik
GMS313 Gastronomide Sürdürebilirlik
GMS318 Türk Sokak Yiyecekleri 0 0.00
GMS318 Türk Sokak Yiyecekleri
GMS318 Türk Sokak Yiyecekleri
GMS401 Banket Organizasyonları 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS401 Banket Organizasyonları Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS401 Banket Organizasyonları
GMS403 Uzakdoğu Mutfağı Uygulamaları 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS403 Uzakdoğu Mutfağı Uygulamaları Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS403 Uzakdoğu Mutfağı Uygulamaları
GMS405 Peynir Kültürü ve Üretimi 4 4 5 5 3 1 5 5 4 5 5 2 5 5 4 4 5 5 3 1 5 85 80.95
GMS405 Peynir Kültürü ve Üretimi Y Y EY EY O ED EY EY Y EY EY D EY EY Y Y EY EY O ED EY
GMS405 Peynir Kültürü ve Üretimi
GMS415 Moleküler Gastronomi Uygulamaları 0 0.00
GMS415 Moleküler Gastronomi Uygulamaları
GMS415 Moleküler Gastronomi Uygulamaları
ING101 İngilizce I 0 0.00
ING101 İngilizce I
ING101 İngilizce I
ING102 İngilizce II 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 21 20.00
ING102 İngilizce II ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED
ING102 İngilizce II
KPL100 Kariyer Planlama 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 21 20.00
KPL100 Kariyer Planlama ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED
KPL100 Kariyer Planlama
TRK101 Türk Dili I 0 0.00
TRK101 Türk Dili I
TRK101 Türk Dili I
TRK102 Türk Dili II 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 21 20.00
TRK102 Türk Dili II ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED
TRK102 Türk Dili II
UNI107 Bilgi ve İletişim Teknolojileri 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 21 20.00
UNI107 Bilgi ve İletişim Teknolojileri ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED
UNI107 Bilgi ve İletişim Teknolojileri
UNI301 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 21 20.00
UNI301 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED
UNI301 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
UNI401 İleri Düzey Araştırma Yöntem ve Teknikleri 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 21 20.00
UNI401 İleri Düzey Araştırma Yöntem ve Teknikleri ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED ED
UNI401 İleri Düzey Araştırma Yöntem ve Teknikleri