Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I TR 2 0 2 2
GMS111 Ağırlama Endüstrisi ve Gastronomiye Gİriş TR 2 0 2 6
GMS115 Yiyecek İçecek Tarihi ve Kültürü TR 3 0 3 7
GMS117 Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama TR 2 0 2 7
ING103 İngilizce I EN 2 0 2 2
KPL100 Kariyer Planlama TR 1 0 1 2
TRK101 Türk Dili I TR 2 0 2 2
UNI113 Bilgi ve İletişim Teknolojileri TR 1 0 1 2
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II TR 2 0 2 2
GMS106 Gıda Kimyası TR 2 0 2 5
GMS108 Hijyen ve Sanitasyon TR 2 0 2 5
GMS114 Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Yönetimi TR 2 0 2 5
GMS120 Temel Mutfak Teknikleri TR 1 2 2 6
GMS122 Turizm ve Gastronomi Rotaları TR 2 0 2 3
ING104 İngilizce II EN 2 0 2 2
TRK102 Türk Dili II TR 2 0 2 2
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS209 Gıda Mevzuatı TR 1 0 1 2
GMS211 Satın Alma ve Stok Yönetimi TR 2 0 2 3
GMS215 Yiyecek İçeceklerde Uyum ve Eşleştirme TR 2 0 2 3
GMS217 Tatlı Üretimi Uygulamaları TR 0 2 1 4
GMS219 Ekmek Üretimi ve Pastacılık Teknikleri TR 4 0 2 4
GMS221 Gastronomide Modelleme Teknikleri TR 1 2 2 4
GMS223 Türk Mutfak Kültürü ve Yöresel Mutfaklar TR 1 2 2 6
ING203 İngilizce III TR 3 0 3 4
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS212 Mutfak Hizmetlerinde Maliyet Kontrolü TR 2 0 2 3
GMS214 Gıda Teknolojisi TR 2 0 2 3
GMS216 Yiyecek İçecek Sektöründe Rekabet ve Strateji TR 2 0 2 3
GMS218 Osmanlı Mutfak Kültürü ve Uygulamaları TR 1 2 2 6
GMS220 Aperatifler ve Ordövr Üretimi TR 1 2 2 6
GMS222 Gıda İşleme ve Saklama Teknikleri TR 3 0 3 5
ING204 İngilizce IV TR 3 0 3 4
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS313 Gastronomide Sürdürebilirlik TR 2 0 2 3
GMS315 Fransız Mutfak Kültürü ve Uygulamaları TR 2 2 2 5
GMS317 İtalyan Mutfak Kültürü ve Uygulamaları TR 1 2 2 5
GMS319 Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz TR 2 0 2 5
ING303 Mesleki İngilizce I TR 3 0 3 4
Bölüm Seçmeli 2 4
Üniversite Seçmeli 2 4
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS306 Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama TR 2 0 2 4
GMS320 Türk Sokak Yiyecekleri TR 1 2 2 3
GMS322 İspanyol Mutfak Kültürü ve Uygulamaları TR 1 2 2 5
GMS324 Mutfakta Yaratıcılık ve Karakutu Uygulamaları TR 1 2 2 6
ING302 Mesleki İngilizce II EN 3 0 3 4
Bölüm Seçmeli 2 4
Üniversite Seçmeli 2 4
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS417 Deniz Ürünleri Uygulamaları TR 1 2 2 3
GMS419 Yiyecek İçecekte Servis ve Banket Organizasyonu TR 3 0 3 5
GMS421 Uzakdoğu Mutfak Kültürü ve Uygulamaları TR 1 2 2 6
ING403 Mesleki İngilizce: Konuşma ve Anlama Becerileri TR 2 2 3 5
SSBF002 Araştırma Yöntem ve Teknikleri TR 2 0 2 3
Bölüm Seçmeli 2 4
Üniversite Seçmeli 2 4
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS414 İş Başında Mesleki Uygulamalar TR 5 15 15 20
GMS416 Bitirme Projesi TR 2 0 2 10